Mainos
Mainos

Potilasasiamiehet kaipaavat koulutusta

Suomalaiset potilasasiamiehet haluaisivat lisää koulutusta työhönsä. Sosiaali- ja terveysministeriön teettämän valtakunnallisen selvityksen mukaan potilasasiamiesten ongelmina ovat myös ajan puute sekä usein puolueellinen asema.

Potilasasiamiehen tehtävänä on mm. antaa potilaille ja omaisille tietoa heidän oikeuksistaan. Selvityksen mukaan potilasasiamiehet ovat usein samalla esimiehiä edustamassaan terveydenhuollon yksikössä, mikä vaikeuttaa heidän puolueettomuuttaan.

Vain osa potilasasiamiehistä tekee työtään kokopäiväisesti. Suomessa on noin 2000 potilasasiamiestä. Useimmat heistä ovat koulutukseltaan sairaanhoitajia, lääkäreitä tai sosiaalityöntekijöitä.

Potilasasiamiestoimintaa kartoitettiin nyt valtakunnallisesti ensimmäistä kertaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot