Mainos
Mainos

Potilasjärjestöt pettyneitä hoitotakuun toteutumiseen

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöyhdistyksen YTY:n kyselyn mukaan potilaita rasittaa eniten muun muassa lääkärien jatkuva vaihtuminen. Myös hammashoidon järjestämisestä löytyi valitettavaa.

Potilasjärjestöt ovat pettyneitä hoitotakuun toteutumiseen. Enemmistö järjestöistä on sitä mieltä, että lakiin kirjatut määräajat eivät toteudu perusterveydenhuollossa. Eniten potilaita rasittaa kuitenkin lääkärien jatkuva vaihtuminen sekä kehno tiedonkulku hoitopaikkojen välillä. Tämä vaikeuttaa erityisesti pitkäaikaissairaiden hoitoa ja aiheuttaa heille lisäkuluja.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöyhdistys YTY ryhtyi selvittämään hoitotakuun toteutumista potilaiden näkökulmasta sen jälkeen kun järjestöihin oli kantautunut potilaiden pettymys hoitotakuuseen. Kyselyyn vastasi 11 järjestöä, jotka edustavat yhteensä noin 280 000:ta jäsentään. Vastauksissa kiinnitettiin paljon huomiota myös hammashoidon huonoon tolaan.

Järjestöt vaativatkin, että hoitotakuun seurantaan saadaan vastedes myös potilaiden näkökulma.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme