Mainos
Mainos

Potilasjonojen purku hidasta

Potilasjonot ovat lyhentyneet epätasaisesti koko maassa.

Potilasjonojen purku sairaanhoitopiireissä on edennyt epätasaisesti. Koko maassa jonojen lyhentämiseen varatuista 50 miljoonasta eurosta on alkukesään tultaessa käytetty arviolta jo puolet, mutta jonot eivät kaikkialla ole lyhentyneet toivottuun tahtiin.

Viime lokakuussa myönnetyllä purkupotilla on keskussairaaloille annettu mahdollisuus helpottaa jopa vuosia leikkausta odotelleiden potilaiden elämää ja supistaa jonoja. Suurin osa valtion korvamerkitystä rahapotista onkin käytetty ei-kiireellisiin leikkauksiin, kuten nivel-, kaihi- tai esimerkiksi tyräoperaatioihin.

Mitä enemmän sairaita ja vanhuksia piirissä on, sitä nihkeämmin jonot ovat lyhentyneet. Esimerkiksi Etelä-Karjalassa yli 650 000 euron määrärahasta on käytetty kaksi kolmasosaa, ja sillä on tehty 170 leikkausta. Silti jonossa on vielä kaksituhatta potilasta alkutalven 2200:sta potilaasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme