Mainos
Mainos

Potilasliitto: Potilaan kannattaa ilmoittaa huonosta kohtelusta

Suomen potilasliiton mukaan ihmisten kokemukset huonosta kohtelusta sairaaloissa ja muissa terveydenhuollon toimipisteissä ovat lisääntyneet viime vuosina.

Asia nousi viimeksi keskusteluun erään lääkärin mielipidekirjoituksesta, jossa hän valitti tylystä palvelusta helsinkiläissairaalassa.

MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vierailleen Suomen potilasliiton puheenjohtajan Paavo Koistisen mukaan ongelmat olisivat helposti parannettavissa. Avainasemassa ovat hänen mukaansa hoitoyksiköiden johtohenkilöt.

– Täytyisi katsoa kokonaisuutta siellä hoitoyksikössä ja miettiä hyvin tarkkaan, kuinka siellä menetellään. Toinen asia on työhyvinvointi. Se on äärettömän tärkeä asia.

Koistinen muistuttaa myös, että potilaiden on hyvä olla aktiivisia. 

– Ei pidä pelätä sitä, että jos teen muistuksen, minun hoitoni kärsii sen jälkeen. Se ei ole tätä päivää ja tuskin sitä enää tapahtuu. Ei ainakaan saa tapahtua, Koistinen jatkaa. 

Katso koko haastattelu jutun yläosan videolta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme