Mainos
Mainos

Potilasruokailussa vältettävä vain Milka-tuotteita

Kansanterveyslaitos täsmentää ohjeitaan listeria-bakteerin välttämiseksi. Potilasruokailussa kehotetaan välttämään ainoastaan Meijeriosuuskunta Milkan tuotteita.

Kansanterveyslaitos ilmoitti perjantaina erittäin kiireellisessä epidemiatiedotteessa, että potilasruokailussa tulee välittömästi siirtyä toistaiseksi kasvislevitteisiin. Lauantaina tehty täsmennys merkitsee, että muiden valmistajien kuin Milkan voituotteet ovat turvallisia.

Vaarallista listeria-bakteeria on löydetty Milkan valmistamista voin kerta-annospakkauksista. Bakteerilöydös tehtiin Kokkolan meijerissä valmistetuista voin 7 ja 10 gramman kerta-annospakkauksista.

Listeria-bakteeri voi aiheuttaa vakavia tauteja ihmisille, joiden vastustuskyky on heikentynyt. Kansanterveyslaitos korostaa, että terveille aikuisille ja lapsille listeria aiheuttaa harvoin vakavaa tautia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme