Mainos
Mainos

Potilastietoja löytyi terveysaseman vessasta Helsingissä

Asiakirjat sisältävät entisten eli kuolleiden potilaiden tietoja. Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen vaatii asiasta selvitystä.

Sadoittain potilasasiakirjoja on löytynyt Malmin terveysaseman vessaan pinotuista pahvilaatikoista Helsingissä.

Löydön tehnyt potilas havaitsi laatikot ensi kerran jo kaksi viikkoa ennen joulua. Ne olivat samassa paikassa vielä eilen.

Löytö yllätti johtavan ylihoitajan Tuula Kauppisen, ja hän piti tapausta selvänä vahinkona. Paperit ovat peräisin Pukinmäen terveysasemalta, joka muutti toimintonsa äskettäin Malmille.

Asiakirjat ovat menossa arkistoitaviksi, ja ne sisältävät entisten eli kuolleiden potilaiden tietoja.

Kauppinen huomauttaa, että hallintokäytävän wc ei ole tarkoitettu yleisölle vaan henkilökunnalle. Hallintokäytävän oven olisi pitänyt olla lukossa, mutta jostain syystä näin ei ollut.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen tähdensi asiasta uutisoineelle Ilta-Sanomille, että missään tapauksessa potilastietoja ei kuulu säilyttää vessassa. Hän haluaa selvitettäväksi, miten asiakirjat sinne päätyivät.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme