Mainos
Mainos

Potilastietojen luovuttaminen helpottuu

Potilasrekisterin pito ja potilastietojen luovuttaminen helpottuu. Valtioneuvosto päätti tänään esittää tasavallan presidentille erikoissairaanhoitolain sekä potilaan asemaa ja oikeuksia koskevan lain muutosten vahvistamista.

Muutoksilla pyritään muun muassa vähentämään päällekkäisten tutkimusten tekemistä ja turvaamaan potilaiden entistä sujuvampi tutkimus ja hoito. Sairaanhoitopiireille tulee myös mahdollisuus määritellä toimintayksikkönsä ja potilasrekisteripitäjänsä nykyistä väljemmin.

Säädöksissä helpotetaan myös hoitopalautteen toimittamisedellytyksiä ja potilastietojen luovuttamista tilanteissa, joissa potilas ei esimerkiksi tajuttomuuden tai mielenhäiriön vuoksi kykene antamaan suostumustaan tietojen luovuttamiseen. Laissa säännellään myös edellytykset, joilla kuollutta henkilöä koskevia tietoja on mahdollista luovuttaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme