Mainos
Mainos

Potilastietojen luovuttaminen helpottuu

Potilasrekisterin pito ja potilastietojen luovuttaminen helpottuu. Valtioneuvosto päätti tänään esittää tasavallan presidentille erikoissairaanhoitolain sekä potilaan asemaa ja oikeuksia koskevan lain muutosten vahvistamista.

Muutoksilla pyritään muun muassa vähentämään päällekkäisten tutkimusten tekemistä ja turvaamaan potilaiden entistä sujuvampi tutkimus ja hoito. Sairaanhoitopiireille tulee myös mahdollisuus määritellä toimintayksikkönsä ja potilasrekisteripitäjänsä nykyistä väljemmin.

Säädöksissä helpotetaan myös hoitopalautteen toimittamisedellytyksiä ja potilastietojen luovuttamista tilanteissa, joissa potilas ei esimerkiksi tajuttomuuden tai mielenhäiriön vuoksi kykene antamaan suostumustaan tietojen luovuttamiseen. Laissa säännellään myös edellytykset, joilla kuollutta henkilöä koskevia tietoja on mahdollista luovuttaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot