Mainos
Mainos

Potilasturvallisuus vaarassa - Kela kielsi e-reseptit toistaiseksi

Kela kieltää toistaiseksi sähköisten lääkemääräysten kirjoittamisen.

Kela päätti tänään varotoimenpiteenä, ettei Effica-potilastietojärjestelmässä ei toistaiseksi saa kirjoittaa sähköisiä lääkemääräyksiä potilasturvallisuuden vuoksi. Kielto on voimassa siihen saakka, kunnes virhe on saatu korjattua.

Päijät-Hämeen terveyskeskusten ja hammashoitoloiden potilaat ovat saattaneet saada vääriä lääkkeitä maanantaina käyttöön otetussa sähköisessä reseptien käsittelyohjelmassa olevan vian takia. Ongelman vuoksi ihmiset ovat voineet saada pahimmassa tapauksessa toisten ihmisten reseptejä.

Niitä potilaita, jotka ovat käyneet tällä viikolla Hartolan, Iitin, Myrskylän, Nastolan, Orimattilan, Pukkilan ja Sysmän asemilla, kehotetaan varmistamaan, että sähköinen resepti vastaa lääkärin määräystä.

Vielä ei ole selvää, kuinka moni Päijät-Hämeen terveyskeskusten ja hammashoidon potilaista on saanut virheellisiä elektronisia reseptejä.

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 23.9.2011)

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme