Mainos
Mainos

Potilasvahinkoilmoitukset kasvussa

Potilasvahinkoilmoitukset ovat lisääntyneet, mutta hoitovirhekorvaukset ovat pysyneet lähes ennallaan.

-

Tuoreen selvityksen mukaan potilasvahinkoilmoitukset ovat lisääntyneet viime vuosina, mutta hoitovirhekorvaukset ovat pysytelleet lähes entisellään.

Viime vuonna korvauksia sai kaikkiaan 2125 potilasta. Tänä vuonna vahinkoilmoituksia odotetaan tulevan jopa 8200 kappaletta, mutta korvauksia maksettavan vain noin 2300 henkilölle.

Tavallisimpia hoitovirhetapauksia ovat polven, säären ja nilkan murtumien yhteydessä sattuneet leikkausvahingot, kyynärvarren, polven nivelrikon sekä hammaskarieksen hoidossa sattuneet vahingot, muut hammasvahingot sekä reisiluun murtuman hoidossa tapahtuneet virheet.

Potilasvakuutuspäivillä Helsingissä esitelty kooste viimeiseltä kuudelta vuodelta paljastaa, että sairaanhoitopiireistä potilaita opastetaan hanakammin hakemusten tekoon. Potilasvakuutuskeskuksen asiantuntijalääkärin Eero Hirvensalon mukaan sairaaloissa pitäisi pohtia, miten vahinkoja voitaisiin paremmin välttää.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot