Mainos
Mainos

Potilasvahinkoilmoitusten määrä lisääntyi – kärjessä tekonivelleikkaukset

Potilasvahinkoilmoituksia tehtiin viime vuonna 8 834, mikä on noin 5 prosenttia enemmän kuin toissa vuonna, kertoo Potilasvakuutuskeskus.

Käsitellyistä tapauksista vajaa kolmannes johti korvausten maksamiseen. Lonkan ja polven tekonivelleikkaukset olivat edelleen vahinkotilastojen kärjessä.

Tuki- ja liikuntaelinten leikkausten vahinkoja korvattiin 469. Myös muiden leikkaus- tai anestesiatoimenpiteiden yhteydessä sattuneita vahinkoja korvattiin runsaasti.

Vahinkoilmoitusten määrä on Potilasvakuutuskeskuksen mukaan ollut kasvussa viime vuosina. Vuonna 2016 kasvu oli jonkin verran aiempaa voimakkaampaa.

– Olemme vaiheittain siirtymässä sähköiseen asiointiin. Toivomme sen tuovan helpotusta paitsi jokaiselle oman asiansa hoitamiseen, ajan myötä myös käsittelyaikoihin, yksikönjohtaja Minna Plit-Turunen kertoo.

Viime vuonna korvauksia maksettiin yhteensä 40,9 miljoonaa euroa. Maksetuista korvauksista 39 prosenttia oli ansionmenetyskorvauksia.

Lisäksi korvauksia maksettiin pysyvästä, tilapäisestä tai kosmeettisesta haitasta, sairaanhoidosta ja kuntoutuksesta, hautauskuluista, kohonneista elinkustannuksista sekä muista kuluista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme