Mainos
Mainos

Potilasvahinkoja korvattiin lähes 2000

Potilasvakuutuskeskus maksoi viime vuonna korvauksia 1989 potilasvahingosta. Potilasvakuutuksesta maksettu korvaussumma nousi 76 miljoonaan markkaan. Kaikkiaan keskus käsitteli viime vuonna runsaat 5800 ilmoitusta. Korvauksetta jäi noin 3900 hakijaa.

Vahinkoilmoituksia keskus sai viime vuonna lähes 6700. Määrä laski edellisestä vuodesta pari prosenttia. Viime vuonna korvauksia maksettiin 1443 hoitovahingosta, 464 infektiovahingosta ja 82:sta hoitoon liittyneestä tapaturmasta.

Potilasvakuutuksesta maksetaan korvausta silloin, kun hoitoa ei ole annettu riittävän ammattitaitoisesti tai potilas on saanut hoidossa odottamattoman infektion. Korvauksetta potilas jää esimerkiksi silloin, kun asianmukainen hoito ei tuo toivottua tulossa tai hoitoon liittyvä ennakkoon tiedossa oleva riski toteutuu. Vähäisiä, alle 1000 markan vahinkoja ei niin ikään korvata.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme