Mainos
Mainos

Potilasvakuutus ei korvaa Tehy-lakon vahinkoja

Työtaistelun aiheuttamasta henkilöstövajauksesta johtuvasta vahingosta ei voi saada korvausta.

Potilasvakuutus ei korvaa Tehyn työtaistelun vuoksi sattuneita henkilövahinkoja. Tehyn joukkoirtisanoutumiset eivät muuta potilasvahinkosäännöksiä.

Potilas ei voi saada korvausta vahingostaan, jos se johtuu työtaistelun aiheuttamasta henkilöstövajauksesta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jos sairaalassa oikein todetaan hoidon tarve kiireelliseksi, mutta leikkaussaleja ei ole käytettävissä, potilaalle tilanteesta mahdollisesti aiheutuva vakava haitta tai vamma ei kuulu potilasvahinkojen korvausten piiriin.

Kuuntele itse perustelut, miksi ei korvata

Taustalla on se, että terveydenhuollon henkilöstöpulaa ei voida käyttää selityksenä potilaalle koituviin ongelmiin. Aikaisempien lakkojen aikana työtaistelusta johtuvia potilasvahinkoja ei ole myöskään korvattu.

Joukkoirtisanoutumistilanne on uusi, mutta tilannetta tulkitaan siis työtaisteluksi. Poikkeus potilasvahinkojen maksamisen ehdoista edellyttäisi lain muutosta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme