Mainos
Mainos

Potilasvakuutus ei korvaa Tehy-lakon vahinkoja

Työtaistelun aiheuttamasta henkilöstövajauksesta johtuvasta vahingosta ei voi saada korvausta.

Potilasvakuutus ei korvaa Tehyn työtaistelun vuoksi sattuneita henkilövahinkoja. Tehyn joukkoirtisanoutumiset eivät muuta potilasvahinkosäännöksiä.

Potilas ei voi saada korvausta vahingostaan, jos se johtuu työtaistelun aiheuttamasta henkilöstövajauksesta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jos sairaalassa oikein todetaan hoidon tarve kiireelliseksi, mutta leikkaussaleja ei ole käytettävissä, potilaalle tilanteesta mahdollisesti aiheutuva vakava haitta tai vamma ei kuulu potilasvahinkojen korvausten piiriin.

Kuuntele itse perustelut, miksi ei korvata

Taustalla on se, että terveydenhuollon henkilöstöpulaa ei voida käyttää selityksenä potilaalle koituviin ongelmiin. Aikaisempien lakkojen aikana työtaistelusta johtuvia potilasvahinkoja ei ole myöskään korvattu.

Joukkoirtisanoutumistilanne on uusi, mutta tilannetta tulkitaan siis työtaisteluksi. Poikkeus potilasvahinkojen maksamisen ehdoista edellyttäisi lain muutosta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot