Mainos
Mainos

Potkut uhkaavat Kotkan ahtaajia

Kotkan satamassa ahtaajia uhkaavat suurirtisanomiset. Satamoperaattori Stevecosta kerrotaan Uudelle Suomelle, että taustalla ovat jo ennen nyt käynnissä olevaa työtaistelua käydyt tuloksettomat yt-neuvottelut.

Pääluottamusmies Juha Anttilan mukaan vähennystarve on 100 henkilötyövuotta. Pahimmillaan Kotkan 500 ahtaajasta viidesosa voi saada potkut.

Stevecon toimitusjohtaja Kari Savolainen sanoo Uuden Suomen haastattelussa, että vähennystarve on suhteessa sama muidenkin yhtiön Kotkan työntekijöiden kohdalla. Satamaoperaattorilla on Kotkassa kaikkiaan 700 työntekijää.

Kotkan ahtaajia koskevat yt-neuvottelut käynnistyivät jo tammikuussa. Steveco ennakoi jo silloin lakkorähinöitä ahtaajien tammikuun lopussa päättyvän työehtosopimuksen takia.

Sekä pääluottamusmies Anttilan että Stevecon toimitusjohtaja Savolaisen mukaan ahtaajien lakolla ja yt-neuvotteluilla ei kuitenkaan ole varsinaista yhteyttä, vaikka molemmissa kyse on irtisanomisista tai muista henkilöstötoimista ja molemmat sattuvat samaan aikaan.

Katso Eeva Lehtimäen raportti

Katso Juha Muurisen raportti Kotkasta

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme