Mainos
Mainos

Pöytätietokone kotien pahin sähkösyöppö

Kannettavan tietokoneen sähkönkulutus on vain murto-osa pöytäkoneen kulutuksesta, joka on samaa luokka kuin jääkaappipakastimen.

Pöytätietokone on yllättävän paha sähkösyöppö. Joka neljännessä kerrostalokodissa se nielee sähköä enemmän kuin mikään muu yksittäinen laite, ilmenee kotitalouksien sähkönkäyttöä kartoittavan tutkimuksen ennakkotiedoista.

Tietokoneen kulutus vaihtelee kuitenkin huomattavasti sen mukaan, sammutetaanko se käyttämisen välillä vai ei. Myös muun viihde-elektroniikan osuus kotien sähkönkulutuksesta on selvästi kasvanut.

Pöytätietokone kuluttaa keskimäärin 500 kilowattituntia vuodessa eli saman verran kuin jääkaappipakastin. Kannettavan tietokoneen kulutus on tästä vain murto-osa, keskimäärin 25 kilowattituntia vuodessa.

Kotitalouksien sähkönkäyttö 2007 -tutkimuksen päärahoittaja on työ- ja elinkeinoministeriö. Tuloksia hyödynnetään asuntojen sähkösuunnittelussa, energiankäytön neuvonnassa ja sähkön käytön ennusteissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme