Mainos
Mainos

Presidentin avustajakunta uusiutui

Presidentinvaihdoksen myötä myös tasavallan presidentin avustajakunta uusiutui osin. Tarja Halonen on ottanut avustajikseen ulkoministeriöstä virkamiessihteerinsä Jarmo Viinasen ja entisen lehdistösihteerinsä, sittemmin Tukholmassa lehdistöneuvoksena toimineen Maria Romantschukin. Tasavallan presidentin avustajana on myös aloittanut Halosen vaalikampanja-avustajana toiminut Sanna Viitanen. Kaikki kolme uutta avustajaa olivat läsnä myös Presidentinlinnassa, kun Halonen tapasi diplomaattikuntaa, valtioneuvoston ja kotimaiset korkeat virkamiehet.

Tasavallan presidentin kansliapäällikkönä jatkaa Jaakko Kalela, joka toimi jo presidentti Urho Kekkosen aikana ulkopoliittisena avustajana. Myös vuodesta 1984 presidentin oikeudellisena avustajana toiminut Martti Manninen jatkaa kansliassa. Presidentinvaihdoksen myötä myös tasavallan presidentin adjutantit vaihtuvat.

Tarja Halosen ensimmäiseksi adjutantiksi siirtyy presidentin entinen toinen adjutantti, everstiluutnantti Mika Peltonen ja toiseksi adjutantiksi nousee majuri Jari Kallio. Uusi kolmas adjutantti on majuri Kim Mattson. Martti Ahtisaaren ensimmäisenä adjutanttina toiminut kommodori Antero Karumaa siirtyy merivoimien esikuntaan. Ahtisaaren avustajista Raino Hassinen palaa ulkoministeriöön ja Matti Kalliokoski jatkaa Ahtisaaren töissä tämän uusissa tehtävissä. (STT) oak 18:06

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot