Mainos
Mainos

Presidentin EU-osallistumisesta nousi myrsky eduskunnassa

SDP on puolustanut voimakkaasti presidentin oikeutta osallistua myös jatkossa EU:n huippukokouksiin.

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) tivasi eduskunnan kyselytunnilla, onko hallituksessa meneillään hanke presidentin syrjäyttämiseksi EU-kokouksista.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) neuvottelee lautasongelmasta huomenna presidentin kanssa.

- Kerrotaan, että hallituksessa on ministereitä, jotka ovat sitä mieltä, että presidentti ei jatkossa saisi osallistua huippukokouksiin. Siitä huolimatta, että presidentin läsnäolo on ollut kiistatta Suomen kansallisten etujen ajamiselle edullinen asia ja toiminut erittäin hyvässä yhteistyössä. Kysyn nyt pääministeriltä, pitääkö paikkansa että hallituksessa on ministereitä, jotka haluavat syrjäyttää presidentin EU:n kokouksiin osallistumisesta ja lisäksi kysyn mitä aiotte huomenna tästyä asiasta presidentille esittää, kun tapaatte hänet? Heinäluoma jyrisi kyselytunnilla.

- Hallitus ei ole mitenkään ylenmäärin käyttänyt tähän aiheeseen tällä viikolla energiaa, vastasi pääministeri Heinäluoman kysymykseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme