Mainos
Mainos

Presidentin kansansuosio säilynyt vakaana

Presidentti Halonen saa kansalaisilta presidentin tehtävien hoidosta yleisarvosanan 7,6.

Kansalaiset antavat presidentti Haloselle tehtävien hoidosta arvosanaksi 7,6.

Tasavallan presidentin suosio kansalaisten keskuudessa on säilynyt vakaana.

Kouluarvosanoilla mitattuna presidentti Halonen saa kansalaisilta tehtäviensä hoidosta yleisarvosanan 7,6. Luku on täsmälleen sama kuin kahtena aiempana vuotena.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen teettämässä gallup-tutkimuksessa presidenttiä kiitetään yhä etenkin tasa-arvon edistämisestä sekä tavasta johtaa ulkopolitiikkaa. Halonen on myös kansalaisten mielestä nykyisin selvästi edustavampi kuin aikaisemmin.

Eniten arvostelua herättävät puolestaan Halosen toimet maan eri osien tasapuolisen kehityksen turvaamiseksi. Lisäksi Suomen Pankin nimityssotkut näyttävät verottaneen kansalaisten luottamusta presidentin kykyyn nimitysvallan käytössä.

Tyytyväisimpiä Haloseen ovat sosiaalidemokraatit, Vasemmistoliiton kannattajat sekä vihreät. Presidentin toimiin ollaan myös pääsääntöisesti tyytyväisempiä kaupungeissa kuin maaseudulla.

Kyselyyn vastasi 1008 yli 15-vuotiasta suomalaista. 11.-17.12. tehdyn tutkimuksen tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot