Mainos
Mainos

Presidentin kanslia ei halua paisutella kutsukohua

Presidentin kansliassa on vastaanotettu muutamia soittoja sen jälkeen, kun tieto väärennetyistä kutsuista itsenäisyyspäivän vastaanotolle tuli ilmi.

- Jotkut ovat halunneet varmistaa kutsun aitouden, ja siihen olemme ilmoittaneet puhelinnumeron. Annoimme jo eilen hyvät tuntomerkit, mistä aidon kutsun tunnistaa, Presidentin lehdistöpäällikkö Eila Nevalainen kertoo.

Nevalaisen mukaan väärennettyjä kutsuja on vain muutamia. Ne ovat Helsingin poliisin hallussa. Vielä ei tiedetä, kuka väärennöksien takana on.

- Katsotaan nyt, jos kutsuja tulee lähipäivinä lisää. Poliisilla on tietenkin epäilyksiä, mutta kontaktipintaa analysoidaan myöhemmin, rikosylikomisario Kari Tolvanen kertoo.

Kutsussa henkilöä pyydetään ilmoittamaan esteistä. Presidentin kanslian lehdistöpäällikkö Eija Nevalainen ei halua spekuloida ajatuksella, että asian laajuus paljatuisi vasta presindentinlinnan ovella.

- Väärennöksen erottaa aidosta. Aidossa kutsussa kutsutun nimi on tekstattu käsin, väärennöksessä se on painettu, Nevalainen sanoo.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun itsenäisyyspäivänjuhliin väärennetään kutsuja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme