Mainos
Mainos

Presidentin päivitys nosti Tolkun ihmiset ilmiöksi – Kirjailija: "Niitä asioita sietääkin pohtia"

Kirjailija Jyri Paretskoin Iisalmen Sanomissa julkaistu kolumniTolkun ihmiset nousi puheenaiheeksi, kun tasavallan presidentti jakoi tekstin Facebookissa. Presidentin suosituksesta kolumni nousi arvaamattomaan suosioon.

Paretskoi myöntää, että tekstin saama huomio on tuntunut hyvältä.

– Asiasisältö on mielestäni siinä sellainen, että niitä asioita sietääkin pohtia, Paretskoi kommentoi MTV Uutisille.

Jos Facebook-päivitys ei näy, katso se täältä

Sytykkeenä tekstin kirjoittamiselle toimi halu saada malttia maahanmuuttokeskusteluun. Paretskoi koki, että kun rasismi ja ylilyönnit kitketään pois, on paljon nykyistä helpompaa saavuttaa keskusteluyhteys ja puhua asioista kiihkottomasti.

– Surullisinta on ollut se, että hiljainen enemmistö ei ole osallistunut keskusteluun. Nyt toivoisin, että myös tämä suuri enemmistö – tolkun ihmiset – avaisivat suunsa ja osallistuisivat.

Paretskoi uskoo ettei hän ole ainoa, jonka mitta on tullut maahanmuuttokeskustelussa täyteen.

– Minua ärsyttää, että tällä hetkellä ihmiset riitelevät paljon enemmän kuin asiat, vaikka sen pitäisi olla juuri päinvastoin. Maahanmuuttokeskustelussa ihmiset keskittyvät haukkumaan lähinnä toisiaan.

Tekstin sanomaa on tulkittu myös tahallisesti väärin. Kolumnin kommenteissa "tolkun ihmisiä" verrataan muun muassa natsi-Saksaan.

– Mielestäni on hassua, kuinka selviä asioita väännetään tarkoittamaan jotain ihan muuta, mikä alkuperäinen tarkoitus oli. Mutta kyllä tolkun ihminen osaa sen lukea ja ymmärtää, mitä siinä tarkoitetaan.

Onko Paretskoi sitten itse tolkun ihminen?

– Kyllä minä uskallan myöntää olevani tolkun ihminen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme