Mainos
Mainos

Presidentinvaalien kampanjointi keskittyy nyt mediaan

Presidentinvaalien kampanjointi keskittyy nyt mainontaan ja tv-väittelyihin. Tukijoukot keräävät kuumeisesti rahaa vaalityön tueksi.

Presidenttiehdokkaiden tukijoukoissa työskennellään nyt kuumeisesti. Talkoilla kerätään myös lisärahoitusta, sillä presidentinvaalien toinen kierros käy kukkarolle.

Vasemmiston ehdokkaan Tarja Halosen kampanjatoimisto ei osaa arvioida, paljonko lisärahoitusta tarvitaan.

- Toinen kierros maksaa ja varainhankintaa joudutaan tehostamaan, mutta onneksi kansalaisten kukkaron nyörit näyttävät olevan vähän löysemmällä, Tarja Halosen kampanjapäällikkö Markku J. Jääskeläinen kertoo.

Myös Cafe Niinistössä Helsingin keskustassa kerätään vaalilahjoituksia ja myydään kampanjatuotteita. Porvariehdokas Sauli Niinistön taustaryhmä arvioi että toiselle kierrokselle tarvitaan noin 200 000 euroa.

- Me lähdemme varovasti liikkeelle ja teemme niin paljon kampanjaa kuin pystymme. Meidän tavoitteenamme on, että Niinistö kiertää aika paljon tässä toisellakin kierroksella, Sauli Niinistön kampanjaryhmän jäsen Kirsi Piha kertoo.

Loppukampanjat keskittyvät paljolti lehti- ja tv-mainontaan, joissa pureudutaan asiasisältöihin.

- Kansalaiset ovat varmasti huomanneet, että ulko- ja turvallisuuspolitiikassa ehdokkaat ovat eri linjoilla ja sama koskee monia yksityiskohtia, jotka liittyvät tähän hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuteen. Luulen, että ne on vahvasti esillä jatkossa vaalityössä, Jääskeläinen uskoo.

- Meidän luottamus on siihen, että ulko- ja turvallisuuspolitiikka tulee esiin, koska se on presidentin tärkeimpiä tehtäviä ja me luotetaan siihen. Sen lisäksi täytyy muistaa, että me valitaan Suomen presidenttiä ja kyllä sillä on merkitystä, mitä Suomen presidentti ajattelee suomalaisesta työstä ja toimeentulosta ja hyvinvoinnista, Piha muistuttaa.

Nämä asiat tulevat esille etenkin tv-väittelyissä, joissa ehdokkaat ovat näkemyksineen vastakkain.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 18.01.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme