Mainos
Mainos

Presidentit Halonen ja Putin keskustelivat

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on keskustellut tanään puhelimitse virkaveljensä presidentti Vladimir Putinin kanssa. Presidentit totesivat maiden väliset suhteet erinomaisiksi.

Presidentti Tarja Halonen on tänään keskustellut puhelimessa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Suomen ja Venäjän väliset suhteet todettiin keskustelussa erinomaisiksi. Halonen toisti tukensa Venäjän pyrkimyksille kehittää suhteitaan Eurooppaan ja korosti, että Venäjä on tärkeä kumppani myös EU:lle.

Presidentit keskustelivat myös tulevan vuoden tapaamisistaan. Putin vieraili Suomessa syyskuun alussa, mutta seuraavasta tapaamisesta ei ole toistaiseksi sovittu. Presidentit tapaavat toisensa kuitenkin viimeistään Pietarin 300-vuotisjuhlissa vuonna 2003.

Seuraava tapaaminen Suomen ja Venäjän johdon välillä on maaliskuussa, jolloin pääministeri Paavo Lipponen (sd.) vierailee Moskovassa virkaveljensä Mihail Kasjanovin vieraana.

Halonen toivotti Putinille menestyksekästä uutta vuotta. Putin taas lähetti suomalaisille terveisiä ja onnentoivotuksia edeltäjältään presidentti Boris Jeltsiniltä, joka oli myös mukana puhelinkeskustelua kuuntelemassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme