Mainos
Mainos

Presidentti Ahtisaari ehkä Pohjois-Koreaan

Arvovaltainen ex-valtionpäämiesten järjestö suunnittelee matkaa Pohjois-Koreaan. The Elders -järjestön mahdollisen valtuuskunnan jäseneksi on mainittu myös presidentti Martti Ahtisaari.

Ahtisaaren CMI-toimisto vahvistaa, että matkasta on järjestössä keskusteltu.

—Mitään suunnitelmia, mistä voisi informoida, ei ole tehty eikä vahvistettu, CMI-toimiston johtaja Riikka Marjamäki tähdentää kuitenkin.

Etelä-Korean uutistoimisto Yonhap uutisoi nettisivuillaan Yhdysvaltain entisen presidentin Jimmy Carterin johtaman valtuuskunnan vierailun jo varmana asiana. Sen tietojen mukaan vierailu toteutuisi tämän kuun lopulla, 26.—28. huhtikuuta.

Riikka Marjamäki korostaa, että myös mahdollinen ajankohta on edelleen auki, joskin Yonhapin mainitsemista päivistä on keskusteltu. Hänen mukaansa presidentti Ahtisaarella on valmius lähteä matkaan, jos se toteutuu ennakkokeskustelujen mukaisesti.

The Elders -järjestön suunnitteleman matkan syynä on muun muassa huoli Korean niemimaan kireästä tilanteesta. Yonhapin mukaan Carterin ja Ahtisaaren ohella mukaan lähtisivät myös Irlannin entinen presidentti Mary Robinson ja Norjan entinen pääministeri Gro Harlem Brundtland.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme