Mainos
Mainos

Presidentti ei aio puuttua tekijänoikeuslakiin

Tekijänoikeuslaki odottaa enää vahvistusta presidentin esittelyssä, sillä eduskunta hyväksyi sen äänestyksessä lokakuun alussa. Presidentti Halonen ei aio puuttua kiisteltyyn lakiin.

Presidentti Tarja Halosella ei ole vetoomuksista huolimatta aikeita puuttua uuden tekijänoikeuslain vahvistamiseen. Halonen sanoi tänään Kirkkonummella lähtevänsä siitä, että eduskunnan perustuslakivaliokunta valvoo lainsäädännön perustuslain mukaisuutta.

Tekijänoikeuslaista huolestuneet aktiivit ovat masinoineet nimenkeräyskampanjan, jossa presidenttiä pyydetään hankkimaan korkeimman oikeuden lausunto laista. Huolta herättää erityisesti lakiin tuleva kielto levittää kopionsuojausten purkupalveluja. Adressin kerääjät arvioivat, että tämä voi rajoittaa julkista keskustelua ja siten loukata ilmaisuvapautta.

Halonen sanoi keskustelleensa tekijänoikeuslaista ja EU-sääntöjen soveltamisesta kulttuuriministeri Tanja Karpelan kanssa valtiovierailullaan Sloveniassa.

- Lähden kyllä siitä, että eduskunta kun tietää tämän metelin, mikä nyt on käynnissä, niin se tekee sen mukaisesti virheetöntä työtä. Näin toivon, Halonen sanoi.

Tekijänoikeuslaki odottaa nyt enää vahvistusta presidentin esittelyssä, sillä eduskunta hyväksyi sen äänestyksessä 5. lokakuuta.

Halonen on kerran kieltäytynyt vahvistamassa lakia. Kysymys oli rahapelilain uudistamisesta vuonna 2001. Halonen pysäytti silloin lain, koska katsoi sen olevan ristiriidassa Ahvenanmaan itsehallinnon kanssa, joka perustuu kansainväliseen sopimukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme