Mainos
Mainos

Presidentti Halonen avasi valtiopäivät

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on avannut vuoden 2001 valtiopäivät.

Presidentti Halonen

Puheessaan presidentti keskittyi Euroopan Unionin tulevaisuuteen ja Suomalaisten kansalaisoikeuksiin. Halosen mielestä Unionin laajentuminen edellyttää muun muassa Suomen poliittiselta johdolta yksituumaista poliittista tahtoa.

Presidentti ei käyttäisi neuvoa-antavaa kansanäänestystä nykyistä useammin. Halosen mukaan varsinaisen vastuun päätöksenteosta on oltava poliitikoilla.

Lakiin selkeyttä

Sekä presidentti että oikeusasiamies pitävät Suomen lakia vaikeaselkoisena. Eduskunnan oikeusasiamies Lauri Lehtimaja uskoo, että kansalaisten turhat kantelut vähentyisivät, jos lait olisivat paremmin ymmärrettäviä.
Usein lakien monimutkaisuutta arvostellut oikeusasiamies sai kannalleen arvovaltaista tukea, kun presidentti Halonen puuttui lakitekstien koukeroihin valtiopäivien avajaispuheessasan. Presidentti sanoi, että lakeja tulisi selkeyttää niin, että niitä voitaisiin opettaa nuorille koulussa.

Uosukainen heikkojen puolella

Puhemies Uosukainen

Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen haluaisi eduskunnan olevan heikkojen puolella. Hän kantoi valtiopäivien avajaisissa huolta nuorten asemasta, huumausaineongelman räjähtämisestä ja väkivallasta.

Uosukaisen mukaan kansanedustajien on oltava kiinnostuneita lapsista ja nuorista sekä välitettävä heistä aidosti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme