Mainos
Mainos

Presidentti Halonen matkustaa Latviaan

Presidentti Tarja Halonen ja hänen puolisonsa Pentti Arajärvi matkustavat tänään kaksipäiväiselle valtiovierailulle Latviaan.

Presidentti Halonen seurueineen matkaa aamulla Latvian pääkaupunkiin Riikaan. Halonen tapaa Latvian presidentin Vaira Vike-Freibergan puoliltapäivin vastaanottoseremonioiden jälkeen. Iltapäivällä Halonen tapaa pääministeri Andris Berzinsin ja esitelmöi Latvian yliopistossa. Vierailun keskustelujen aiheiksi odotetaan ainakin EU:n ja Naton laajenemista ja Itämeren maiden yhteistyötä.

Kyseessä on viides suomalaispresidentin vierailu Latviaan. Presidentti Vaira Vike-Freiberga vieraili Suomessa viime marraskuussa.

Halonen toisti Nato-kommenttinsa

Presidentti Halonen toistaa näkemyksensä siitä, että Suomi Naton ulkopuolisena maana ei voi auttaa Baltian maita pääsemään Naton jäseniksi. Latvialaistoimittajien haastattelussa Halonen vakuuttaa turvallisuuskysymysten olevan jokaisen itsenäisen valtion oma asia.

Halonen sanoi huhtikuussa saksalaisen Der Spiegel -lehden haastattelussa, että Suomi ei voi tukea Baltian maiden Nato-jäsenyyttä samaan tapaan kuin se edistää niiden EU-jäsenyyttä. Latviassa kommenttiin ei oltu tyytyväisiä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme