Mainos
Mainos

Presidentti Halonen: Pieniä koululaisia ei saa jättää yksin iltapäivisin

Presidentti Tarja Halosen mielestä pieniä koululaisia ei saa jättää yksin iltapäiväisin. Mannerheimin lastensuojeluliiton Lapsemme-lehden haastattelussa hän korostaa, että iltapäivähoito ei ole enää hurskas toivomus, vaan asia pitää saada kuntoon.

-Kannatan lämpimästi pienten koululaisten erilaista aikuisten kanssa tapahtuvan yhteistoiminnan lisäämistä. Se voi olla harrastustoimintaa, siinä voi olla koulu tai päivähoitojärjestelmä osana, hän pohtii.

Halosen mukaan kokemukset siitä, kuinka kauan kesti ennen kuin päivähoito otettiin tosissaan kaikissa kunnissa, osoittavat, että sosiaali- ja terveydenhuollossa on käytettävä hiljaista pakkoa.

-Kunnilla on paljon asioita, jotka on hoidettava, mutta yhteiskunnan pitää jollakin tavalla pystyä takaamaan, että vanhemmilla on valinnan mahdollisuus, jos he haluavat lapsilleen iltapäivähoitoa, hän korostaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme