Mainos
Mainos

Presidentti Halonen: Sotainvalidien avun tarve ei pääty

Viimeinen sotainvalidien syyskeräys on alkanut. Presidentti Tarja Halosen avaaman keräyksen tunnuslause on: Nyt on sinun vuorosi - tue!

Vaikka sotainvalidien valtakunnallinen syyskeräys järjestetään nyt viimeistä kertaa, heidän avun ja tuen tarpeensa ei pääty, painottaa presidentti Tarja Halonen. Tasavallan presidentti avasi 62. sotainvalidien viikon ja sotainvalidien syyskeräyksen Helsingissä tänään. Presidentti tähdensi yhteistä vastuustamme lähimmäisistä.

- Historia on opettanut meille, että yhteistyö ja yhteisvastuu ovat ne voimat, joilla suomalaiset ovat selviytyneet niin sodan kuin rauhankin aikana. Presidentti myös muistutti, että sotainvalidit eivät koskaan ole jättäytyneet pelkästään yhteiskunnan tuen varaan.

- Valtaosa heistä on tehnyt vaikeistakin vammoista huolimatta pitkän päivätyön suomalaisen yhteiskunnan hyväksi, presidentti kiitti.

Elossa on vielä noin 16 000 sotainvalidia, joiden keski-ikä on lähes 84 vuotta. Heistä yli 85 prosenttia asuu edelleen omassa kodissaan.

Sotainvalidien viimeisen syyskeräyksen tunnuslause on: Nyt on sinun vuorosi - Tue! (Nu är det din tur!).

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme