Mainos
Mainos

Presidentti Halonen: Suomen ja Yhdysvaltojen välit hyvät

Ministeri Max Jakobson ihmettelee tuoreessa kirjassaan presidentti Halosen olemattomia Amerikka-suhteita. Halonen vastaa kritiikkiin.

Presidentti Tarja Halonen torjuu ministeri Max Jakobsonin äskettäiset moitteet Suomen ja Yhdysvaltojen suhteista. Jakobson arvostelee tuoreessa kirjassaan suorasukaiseen tyyliinsä presidentti Tarja Halosta.

Jakobson ihmettelee kirjassaan Halosen olemattomia Amerikka-suhteita ja leimaa presidentin globalisaatiotoimet harrasteluksi ja suureksi illuusioksi. Halonen tyrmää moitteet.

- Minun mielestäni Suomen ja Yhdysvaltojen välit ovat hyvät, ja mitä tulee presidentti Halosen suhteisiin Yhdysvaltoihin, minulla ei ole tiedossa mitään, minkä pitäisi haitata maiden suhteita, Halonen sanoo.

Yhdysvalloissa Halonen ei kuitenkaan enää aio vierailla presidenttikautensa loppuvaiheessa. Hänen mukaansa maassa tiedetään, että Suomeen on tulossa presidentinvaalit.

Jakobson on kirjassaan myös sitä mieltä, että Suomen pitää liittyä Natoon ennen sodan uhkaa. Presidentti Halonen korostaa, että EU on muuttunut kriisien hallinnassa aktiivisemmaksi.

Jos EU:ssa olevalle maalle, oli se sitten Suomi tai mikä muu tahansa, tapahtuisi jotain vakavampaa, unioni olisi Halosen mukaan varmasti jo alkuvaiheessa vaikuttamassa siihen, että ongelma saisi hyvän ratkaisun.

Näkemyksiään presidentti esitti torstaina Oulussa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 01.09.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme