Mainos
Mainos

Presidentti Halonen suositumpi kuin koskaan

Tuoreen kyselyn mukaan presidentti Tarja Halosen suosio kasvaa yhä. Lähes kaikki kyselyyn vastanneista kokevat, että presidentti on hoitanut työnsä hyvin.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen

Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän mielipidekyselyn mukaan 94 prosenttia vastaajista kokee presidentti Tarja Halosen onnistuneen tehtävissään joko melko hyvin tai erittäin hyvin. Luku on sama kuin viime kesänä tehdyssä kyselyssä.

57 prosenttia suomalaisista katsoo, että presidentti on hoitanut työnsä erittäin hyvin ja 37 prosenttia on sitä mieltä, että Halonen on onnistunut melko hyvin tehtävissään. Ainoastaan prosentti vastaajista pitää Halosen onnistumista melko huonona ja kaksi prosenttia erittäin huonona. Kolme prosenttia kyselyyn vastanneista ei osannut sanoa kantaansa. Viime kesään verrattuna yhä useampi suomalainen kuvailee presidentin toimintaa arvosanalla "erittäin hyvä".

Kysely osoittaa, että naiset ja nuoret suhtautuvat presidenttiin myönteisimmin. Puolueista vihreät pitävät Halosesta eniten; vihreiden kannattajista 100 prosenttia antaa presidentille vähintään melko hyvän arvosanan. Oman puolueensa, SDP:n, keskuudessa Halosella on niinikään vankka kannatus, kun 80 prosenttia liputtaa valtakunnan päämiehen puolesta.

Kyselyyn osallistui tuhat suomalaista tämän kuun alussa. Tutkimustuloksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.

Sunnuntaisuomalainen: Halosen arvosana parantunut

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen mukaan kouluarvosanoilla mitattuna Halonen saa viime vuoden keskiarvoksi 7,9. Aiemmin luku on ollut 7,6.

Presidentti saa aiempaa paremman arvosanan kaikissa muissa asioissa paitsi nimitysvallan käytössä. Vastaajien mielestä Halonen on toiminut parhaiten sosiaalisen turvallisuuden edistämisessä sekä puolustusvoimien ylipäällikkönä. Lisäksi hän saa kiitosta sukupuolten tasa-arvon edistämisessä, ulkopolitiikan johdossa sekä edustavuudessa

Suomen Gallup haastatteli kyselyä varten tuhatta suomalaista. Haastattelut tehtiin aiemmin tässä kuussa.Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme