Mainos
Mainos

Presidentti Halonen tuomitsi terroriteot

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on toimittanut Yhdysvaltain presidentille George W. Bushille viestin, jossa hän mm. tuomitsee maassa tapahtuneet terroriteot.

Halonen sanoo olevansa järkyttynyt New Yorkissa ja Washingtonissa suoritetuista terroriteoista ja esittävänsä osanottonsa uhrien omaisille ja Yhdysvaltain kansalle.

-Tuomitsen jyrkästi nämä terroriteot, toteaa tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Valmiuksia kohotettiin Suomessa

Yhdysvaltain Helsingin-suurlähetystössä on otettu Yhdysvaltoihin kohdistunut terrori-isku erittäin vakavasti, kertoo lähetystön tiedottaja Daisy White. Lähetystön turvajärjestelyjä on kohennettu, ja lähetystö kiittää Suomen viranomaisia erinomaisesta yhteistyöstä.

Lähetystö kiittää myös presidentti Tarja Halosta tämän lausunnosta ja osanotosta Yhdysvaltain kansalaisille. Yhdysvaltain lähetystön nettisivuille laitettiin jo muutama päivä sitten maailmanlaajuinen varoitus Yhdysvaltain kansalaisille, jossa kehotettiin matkailijoita erityiseen varovaisuuteen.

Suomen lähetystö Washingtonissa evakuoitiin terrori-iskujen jälkeen. Evakuointi johtui siitä, että lähetystö sijaitsee kaupungin keskustassa vastapäätä varapresidentin virka-asuntoa.

Hallitus perusti kriisiryhmän

Suomen hallitus perusti illalla kriisiryhmän selvittämään Yhdysvaltoihin kohdistuneiden terrori-iskujen seurauksia. Hallitus tuomitsi iskun jyrkästi ja ilmaisi Suomen tuen terrorismin uhreille.

-Tämä ei ole tapa, jolla kriisejä ratkaistaan, sanoi pääministeri Paavo Lipponen hallituksen ylimääräisen kokouksen jälkeen. Kokouksessa perustettiin kriisiryhmä, jota johtaa sisäministeri Ville Itälä. Jäseniä ovat ulkoministeri Erkki Tuomioja, puolustusministeri Jan-Erik Enestam, alue- ja kuntaministeri Martti Korhonen sekä peruspalveluministeri Osmo Soininvaara.

Ryhmän tarkoitus on huolehtia siitä, että iskun uhreiksi mahdollisesti joutuneiden Suomen kansalaisten henkilöllisyys saadaan selville ja tiedot välitettyä omaisille. Lipponen sanoi hallituksen olevan järkyttynyt terroristi-iskusta.

Suomi on Lipposen mukaan valmis antamaan Yhdysvalloille apua, jos sitä pyydetään. Lähinnä kysymys olisi lääkinnällisestä avusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme