Mainos
Mainos

Presidentti Halonen: Yksinäisyys on Suomessa vakava ongelma

Presidentti Tarja Halonen korosti vuoden 2011 Yhteisvastuukeräyksen avauspuheessaan, että yksinäisyys on Suomessa eri-ikäisten ihmisten todellinen, vakava ongelma.

Tänään käynnistynyt Yhteisvastuukeräys katsoo tulevaisuuteen ja torjuu erityisesti nuorten yksinäisyyttä Suomessa ja Mosambikissa. Alkanut vuosi on myös Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi. Presidentti Halonen muistuttikin puheessaan kansalaisia lähimmäisenvastuusta.

- Nuorikin tarvitsee tunnetta, että hän kuuluu johonkin. Osallisuus ja kumppanuus auttavat häntä omien voimavarojen löytämiseen, elämänhallinnan oppimiseen ja identiteetin vahvistumiseen. Ystävyys ja yhteenkuuluvuus ehkäisevät ongelmia ja voivat myös korjata jo syntyneitä mielen vaurioita, presidentti totesi.

- Riskitekijöihin on puututtava ajoissa. Se on ihmiselle itselleen helpointa ja myös yhteiskunnan kustannusten kannalta edullisinta. Yksinäisyyden ja syrjäytymisen torjumiseen tarvitaan moniammatillista ja -alaista yhteistyötä, josta ei tule luopua edes taloudellisesti tiukkana aikana, Halonen korosti.

Yhteisvastuukeräys saa vuosittain liikkeelle yli 40 000 vapaaehtoista kerääjää. Keräys suoritetaan tänä vuonna jo 62. kerran.

- Keräys on hieno esimerkki suomalaisesta vapaaehtoisuudesta ja halusta auttaa vaikeuksissa olevia, Halonen kiitti.

Keräyksen kumppaneina yksinäisyyttä torjumassa ovat Suomen Punainen Risti, Mannerheimin Lastensuojeluliitto sekä Suomen Mielenterveysseura.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme