Mainos
Mainos

Presidentti Haloselta dopingkannanotto

Tarja Halosella tulee tänään täyteen ensimmäinen vuosi tasavallan presidenttinä. Virkakautensa yksivuotispuheessa Halonen otti kantaa myös dopingiin.

Tarja Halonen

Useat kansanedustajat pitävät Halosen ensimmäisen vuoden suurimpana ansiona suvaitsevaisuuden ja ihmisoikeuksien nostamista tärkeälle sijalle. Valtaoikeuksien leikkauksista huolimatta Halosta pidetään vahvana presidenttinä. Presidentin valtaoikeuksia kaventanut uusi perustuslaki astui voimaan Halosen virkaanastujaispäivänä.

Presidentti Halonen tuomitsi puheessaan kiellettyjen aineiden käytön urheilussa ja vaatii asian selvittämistä perusteellisesti. Presidentti sanoo jakavansa Suomessa nousseen pettymyksen ja huolen, mutta korostaa, että asia ei saa jäädä tähän.

Halonen arvelee, että kovin kohu menee nopeasti ohitse, mutta pitää tärkeänä, että tutkimustuloksia ei kuitata sanomalla, että kyllähän nuo muutkin.
-Asia pitää selvittää, vastuunkantajat kantavat vastuunsa.

"Työrauha selvittäjille"

Halosen mielestä kulttuuriministeri Suvi Lindénin päätös Hiihtoliiton ulkopuolisen selvitystyöryhmän perustamisesta oli oikea. Hän toivoi Lindénille työrauhaa pohtia ja vetää johtopäätökset.

Eilen perustetun selvitystyöryhmän puheenjohtajana toimii hallintoneuvos Lauri Tarasti. Tarasti on Maailman antidopingneuvoston WADA:n oikeudellisen komitean jäsen. Työryhmään tulee lisäksi Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISU:n lääketieteellisen komitean jäsen Tapio Kallio. Kolmannen henkilön nimeää WADA, joten ryhmästä tulee kansainvälinen.

Ryhmän tehtävänä on käydä koko juttuvyyhti läpi ja antaa toimenpide-ehdotuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot