Mainos
Mainos

Presidentti Haloselta surunvalittelut

Presidentti Tarja Halonen on esittänyt syvän osanottonsa kaikille Copterlinen onnettomuuden uhrien läheisille.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on keskustellut puhelimitse Viron presidentin Arnold Rüütelin sekä Yhdysvaltain Suomen-suurlähettilään Earle Mackin kanssa Viron rannikolla tapahtuneesta matkustajahelikopterin onnettomuudesta.

Viron presidentti esitti puhelimessa omasta ja puolisonsa puolesta surunvalittelut tasavallan presidentille sekä Suomen kansalle. Myös Yhdysvaltain suurlähettiläs esitti surunvalittelut tapahtuneen johdosta. Presidentti Halonen puolestaan esitti osanottonsa virolaisille ja yhdysvaltalaisille.

Tasavallan presidentti toteaa surunvalitteluissaan, että viesti helikopterionnettomuudesta on järkyttänyt meitä kaikkia. Hän esittää syvän osanottonsa kaikille onnettomuuden uhrien läheisille.

Tämänhetkisten tietojen mukaan on todennäköistä, että kaikki koneessa olleet 14 ihmistä ovat saaneet surmansa. Heistä kahdeksan on suomalaista, neljä virolaista ja kaksi yhdysvaltalaista. Onnettomuuden syytä tutkitaan.

Vanhanen esitti hallituksen surunvalittelut

Matti Vanhanen

Pääministeri Matti Vanhanen on esittänyt hallituksen puolesta surunvalittelut helikopterionnettomuudessa kuolleiden omaisille. Vanhanen välitti samalla myös Viron pääministerin Andrus Ansipin surunvalittelut suomalaisille.

Vanhanen ja Ansip ovat olleet yhteydessä toisiinsa onnettomuuden johdosta, ja Ansip on pyytänyt Suomea osallistumaan tapaturman johdosta asetettavaan tutkimuskomissioon. Komission asettaa Viron hallitus.

Vanhanen on neuvotellut onnettomuuden johdosta myös sisäministeri Kari Rajamäen kanssa, pääministerin kansliasta tiedotetaan. Myös sisäministeri Rajamäki on esittänyt syvän osanottonsa helikopteriturmassa menehtyneiden omaisille.

Osanottonsa turman uhrien omaisille ovat esittäneet myös liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen sekä Viron talous- ja liikenneministeri Edgar Savisaar.

Ministeriöissä aiotaan arvioida välittömästi onnettomuuden mahdollisesti vaatimat toimet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme