Mainos

Presidentti ja eduskunta muistelivat Johannes Virolaista

Presidentti ja eduskunta ovat muistelleet tänään menehtynyttä valtioneuvos Johannes Virolaista. Presidentti uskoo, että kaikilla on ikävä Virolaisen kaltaista valtiomiestä.

Tarja Halonen piti Virolaista värikkäänä persoonana

Kun presidentti Tarja Halonen kuuli Johannes Virolaisen poismenosta, hän sanoi, että vanhan työtoverin ja ystävän poismeno on aina järkyttävää. Halonen kertoi olleensa huolestunut valtioneuvos Virolaisen terveydentilasta jo jonkin aikaa.

Virolainen oli Halosen mukaan vuosikymmenien ajan osa suomalaista poliittista elämää hyvin persoonallisella ja näkyvällä tavalla. Hän oli myös osallisena Suomen sodanjälkeisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisessa. Virolainen oli mukana asioissa täydellä sydämellä ja omalla persoonallisella huumorillaan. -Meillä on paljon oppimista tällaisista persoonallisuuksista kuin valtioneuvos Virolainen oli, Halonen sanoi.

Eduskunnassa hiljainen hetki

Eduskunnassa pidettiin hiljainen hetki valtioneuvoksen muistoksi

Eduskuntatalon liput liehuivat tänään puolitangossa, kun kansanedustajat viettivät hiljaisen hetken kunnioittaen valtioneuvos Johannes Virolaisen elämäntyötä. Muistosanoissaan puhemies Riitta Uosukainen korosti Virolaisen ansioita valtiollisen ja yhteiskunnallisen elämämme suurena vaikuttajana.

Uosukainen korosti Virolaisen olleen yhteiskunnallisena vaikuttajana ennen kaikkea talonpoikaispoliitikko. Maaseutu, sen väestö ja elinolot olivat hänen mielenkiintonsa ja huolenpitonsa kohteena. Toinen suuri johtotähti Johannes Virolaisen elämässä oli karjalaisuus. Viipurin maalaiskunnassa syntyneelle Virolaiselle karjalaisten asian ajaminen ja puolustaminen oli sydämen asia.

Johannes Virolaisen hautajaisista ei vielä ole päätetty. Valtioneuvoston kansliasta kerrotaan, että Virolaisen elämäntyö sinänsä oikeuttaisi valtiollisiin hautajaisiin. Valtiollisten hautajaisten kohdalla noudatetaan käytäntöä, jonka mukaan vainajan omaiset tai lähiyhteisö esittävät valtiollisia hautajaisia. Sen jälkeen Valtioneuvosto käsittelee asian.

Väyrynen ja Holkeri muistelivat työtoveriaan

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen luonnehtii edesmennyttä Johannes Virolaista suureksi keskustan uudistajaksi sodan jälkeen ja aatteelliseksi johtajaksi. Väyrynen sanoo, että valtioneuvos Virolainen oli hyvin vaikuttava hahmo varsinkin keskustassa. Virolaisen ja häntä keskustapuolueen puheenjohtajana seuranneen Väyrysen suhteet eivät olleet poliitikkoina suinkaan ongelmattomat. Väyrynen kuitenkin sanoo, että henkilösuhteet olivat kunnossa ja keskusteluyhteys toimi.

Valtioneuvos Harri Holkeri pitää pitkäaikaista poliittista työtoveriaan parlamentaarikkona isolla P:llä. - Virolaisen koko ura oli suomalaisen yhteiskunnan palvelua ja uskollisuutta omalle aatteelle, Holkeri sanoo. Holkeri sanoo, että Virolainen nautti kaikkien piirien kunnioitusta. -Vaikka vuosien varrella oli kireitä tilanteita, Virolainen tuli ystäväksi, Holkeri kiteyttää.

Holkeri oli samoina aikoina puheenjohtajana kokoomuksessa, kun Virolainen johti keskustaa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot