Mainos
Mainos

Presidentti ja pääministeri samassa lentokoneessa

Reittilennon myöhästyminen johti siihen, että presidentti Tarja Halonen ja pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) lensivät eilen Brysseliin samalla yksityiskoneella. Halosen piti käyttää SN Brussels -lentoyhtiön reittilentoa, mutta sen myöhästyminen uhkasi johtaa siihen, ettei presidentti ehtisi ajoissa Brysseliin EU-johtajien ja presidentti George W. Bushin tapaamiseen.

Tilanne oli harvinainen, mutta ei täysin poikkeuksellinen. Turvallisuusohjetta, jonka mukaan tasavallan kärkipoliitikot eivät saisi matkustaa samalla lennolla, on jouduttu rikkomaan ennenkin.

Edellisen kerran näin kävi Suomen EU-puheenjohtajakaudella joulukuussa 1999. Silloinen pääministeri Paavo Lipponen ja presidentti Martti Ahtisaari lensivät samalla Air Canadan reittilennolla Ottawasta Washingtoniin. He olivat matkalla EU:n ja Kanadan välisestä huippukokouksesta EU:n ja Yhdysvaltojen väliseen huippukokoukseen. Samassa koneessa olivat mukana myös EU:n komission puheenjohtaja Romano Prodi sekä kauppakomissaari Pascal Lamy. Paluumatkalla Brysselistä palattiin normaaliin järjestyksen, ja pääministeri ja presidentti lensivät eri koneilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme