Mainos
Mainos

Presidentti Koiviston surukirja avataan Presidentinlinnassa - surunvalittelut voi jättää perjantaihin saakka myös verkossa

Presidentti Mauno Koiviston surukirja avataan aamupäivällä Presidentinlinnassa Helsingissä. Surunvalittelut voi jättää perjantaihin saakka päivittäin kello 10-15 Mariankadun puoleisessa aulassa. 

Surukirjan allekirjoittaa ensimmäisenä tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Surukirja luovutetaan myöhemmin omaisille. 

Surunvalittelut on mahdollista esittää myös verkossa osoitteessa https://koivisto.presidentti.fi/. Verkkosivu avautuu ja sulkeutuu samaan aikaan kuin surukirja. 

Eduskunta kunnioittaa presidentti Mauno Koiviston elämäntyötä hiljaisella hetkellä täysistunnossa iltapäivällä kello 14. TV1 televisioi muistohetken suorana lähetyksenä täysistunnon alussa. 

Valtioneuvosto puolestaan pitää huomenna keskiviikkona aamupäivällä hiljaisen hetken Koiviston muistoksi. 

Suomen yhdeksäs presidentti Koivisto kuoli perjantaina Meilahden sairaalassa Helsingissä. Hän oli kuollessaan 93-vuotias. Koivisto toimi tasavallan presidenttinä vuosina 1982-1994. 

Presidentti Koiviston valtiolliset hautajaiset on tarkoitus pitää Helsingissä ensi viikon torstaina 25. toukokuuta eli helatorstaina.  

Hallitus päättää virallisesti hautajaisten ajankohdasta istunnossaan huomenna. Pian sen jälkeen odotetaan tietoja myös hautapaikasta, kirkosta ja siunaustoimituksesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme