Mainos
Mainos

Presidentti Niinistö: Itämeren ”äärettömän vaarallisen” leikittelyn loputtava

Presidentti Sauli Niinistön mukaan lentoturvallisuustilanne Itämerellä on kaksijakoinen.

Hyvänä asiana hän pitää sitä, että lentoturvallisuuden kehittämisessä on päästy eteenpäin.

Lentokoneiden tunnistuslaitteiden eli transpondereiden käyttöä puitiin viimeksi toukokuussa Helsingissä.

Niinistö sanoi, että nyt selvityksessä on Venäjän, Naton ja Itämeren maiden suhde niihin. Niinistö nosti asian esille jo viime kesänä tapaamisessa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

– Toinen totuus taas käytännössä on se, että jos tapahtuu jotain, tapahtuu välittömästi myös toisella puolella jotain, Niinistö sanoo ja viittaa Itämeren yllä viime aikoina tapahtuneeseen kiivaaseen lentotoimintaan.

Niinistö sanoo, että muutama tekijä laukaisi tilanteen, jonka jälkeen ilmassa oli paljon koneita.

– Sitten siellä alkoi seikkailunomainenkin, äärettömän vaarallinen tunnelma. Jos vahinkoja sattuu, vauriot moninkertaistuvat.

Niinistön mukaan asiassa on mentävä sitkeästi eteenpäin.

– On synnyttävä yhteinen käsitys, että leikittely valtavan vakavilla asioilla loppuu välittömästi ja että saataisiin selvät säännöt, Niinistö sanoo.

Presidentti Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailivat tänään lauantaina. He osallistuivat muun muassa Päämajasymposiumiin ja tapasivat kansalaisia Mikkelin torilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme