Mainos
Mainos

Presidentti Niinistö MT:lle: Venäjän ilmatilaloukkaukset eivät uhittelua - hävittäjillä turvattiin ohjuskuljetuksia

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Venäjän aiemmin tässä kuussa tekemät ilmatilaloukkaukset eivät välttämättä olleet tarkoitettu uhitteluksi, joskin ne olivat vähintäänkin osoituksia välinpitämättömyydestä. 

Niinistön mukaan Venäjän hävittäjillä turvattiin Iskander-ohjusten merikuljetusta Kaliningradin alueelle. 

Niinistö kertoo Maaseudun Tulevaisuuden erikoishaastattelussa, että ilmatilatilaloukkauksilla ei ollut yhteyttä amerikkalaisen apulaisministerin vierailuun, eikä hänen ja presidentti Vladimir Putinin väliseen puhelinkeskusteluun.

Niinistön mukaan Itämeren turvallisuustilanteeseen vaikuttavat sekä Ukrainan kriisi että Syyrian sota, joissa Venäjä on osallisena. 

Niinistö kommentoi lehdelle myös Suomen talouden tilaa. Hän on huolissaan siitä, että samaan aikaan on pulaa työvoimasta, mutta myös paljon työttömiä.

- Yhtälö on käsittämätön. Jossakin mättää pahasti, joko systeemissä tai korvien välissä. Sellainen tilanne ei lupaa mitään hyvää, Niinistö toteaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme