Mainos
Mainos

Presidentti Niinistö lupaa torjua suomettumispuheita kirjamessuilla

Suomi on virallinen teemamaa eilen alkaneilla Frankfurtin kirjamessuilla. Laajan kirjailija- ja kirjallisuustarjonnan lisäksi keskieurooppalaisia ja erityisesti saksalaisia kiinnostaa Ukrainan sodan vuoksi myös Suomen ja Venäjän suhde.

Viime viikkojen suomettumiskeskustelu ei ole mennyt ohi saksalaisilta. Monen tarkkailijan mielestä Suomen hallitus asetti itsensä ydinvoimaratkaisulla ja myös pakote-erimielisyyksillä ehdoin tahdoin alttiiksi kritiikille.

Frankfurtin kirjamessujen avajaisissa eilen puhunut tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo korostavansa kaikille mahdollisille suomettumiskyselijöille, että Suomella on johdonmukainen linja suhteessa Venäjään.

– Kun me puhumme venäläisten kanssa, siinä tehdään rajat aivan selviksi. Me olemme kyllä ystävällisiä, mutta meillä on rajamme, jossa me esimerkiksi Ukrainan kohdalla sanomme, mitä me siitä ajattelemme ja tuomitsemme sen, Niinistö erittelee MTV Uutisten haastattelussa.

– Näyttää siltä, että venäläiset myös ymmärtävät, että me olemme toista mieltä eikä siitä kannata sen enempää jankuttaa. Tämä koskee myös meidän turvallisuusratkaisujamme, presidentti jatkaa.

Venäjä-kritiikistään tunnettu Sofi Oksanen on yksi kirjamessujen avajaisjuhlallisuuksien suomalaisista puhujista. Oksanen on muutenkin paljon esillä kirjamessujen yhteydessä.

– Minusta tämä ajankohta sopii juuri erinomaisen hyvin sille näkemykselle, jota Sofi Oksanen on tuonut kirjoissaan esiin ja tuo edelleenkin esiin, Niinistö korostaa.

Frankfurtin kirjamessut jatkuvat ensi sunnuntaihin asti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme