Mainos
Mainos

Presidentti Niinistö matkustaa historialliselle vierailulle Iraniin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee puolisonsa Jenni Haukion kanssa virallisen vierailun Iranin ensi viikolla.

Presidentti Niinistö tapaa Iranin presidentti Hassan Rouhanin keskiviikkona.

Keskusteluissa käsitellään niin kansainvälisiä, alueellisia kuin kahdenvälisiä ajankohtaisia aiheita. Esillä ovat muun muassa Lähi-idän ja Persianlahden alueiden, mukaan lukien Syyrian ja Irakin, tilanne. Niissä ovat esillä myös EU:n ja Iranin väliset suhteet, siirtolais- ja pakolaisliike sekä Iranin ja Suomen välisten poliittisten ja taloudellisten suhteiden tiivistäminen.

Presidentti Niinistö tapaa myös muun muassa Iranin parlamentin puhemies Ali Larijanin sekä ulkoministeri Mohammad Javad Zarifin.

Presidentti Niinistön seurueeseen kuuluvat myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen sekä yritysvaltuuskunta.

Suomesta ei ole tehty valtionpäämiestason vierailua Iraniin vuoden 1979 islamilaisen vallankumouksen jälkeen. Presidentti Urho Kekkonen vieraili shaahin johtamassa Iranissa vuonna 1971 Persian valtakunnan 2500-vuotisjuhlissa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme