Mainos
Mainos

Presidentti Niinistö pakolaisiin liittyvästä ”rähinästä”: Mahdotonta käsittää

Pakolaiskriisin syventyessä myös turvapaikanhakijoita koskevat äänenpainot ovat koventuneet Suomessa.

Presidentti Sauli Niinistö totesi vierailullaan Tampereella, että hänen mielestään asenteita ja tunteita olisi hillittävä pakolaiskriisin tiimoilta.

-Minun on mahdotonta käsittää, että jos jossakin on sota joka aiheuttaa hätää, että sitten tämä pakolaisuus aiheuttaisi rähinää Suomessa tai Euroopassa. Asiat eivät ainakaan parane siitä, että keskinäisesti rähistään, Niinistö kommentoi.

Niinistö totesi pitävänsä hyvänä, että Syyrian tilanteen osalta on käyty orastavaa vuoropuhelua Euroopan, Venäjän ja Yhdysvaltojen kesken.

Suomessa pakolaiskeskusten avaamisesta on paikoitellen kieltäydytty. Niinistö ei lähde kuitenkaan tuomitsemaan asiassa ketään.

-Se on juuri sitä, mikä ei vie eteenpäin, presidentti kiteyttää.

Niinistö ei usko, että turvapaikanhakijat aiheuttaisivat uhkaa muille.

-Syyriastakin alkaa tulla enemmän turvapaikanhakijoita. He pakenevat äärimmäistä hätää. En usko että tavallisen turvapaikanhakijan mielessä on olla uhaksi kenellekään, Niinistö toteaa.

Niinistö toteaa, että Suomessa ja Euroopassa keskustellaan yhteisistä pelisäännöistä, että mistä paikoista tulevat ihmiset ovat turvapaikan tarpeessa.

-Tätä prosessia opitää kehittää ja nopeuttaa, Niinistö sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme