Mainos
Mainos

Presidentti Niinistö Ratkaisu 100 -palkintojenjaossa: Inhimillistä oppimista pitää jaksaa arvostaa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jakoi illalla Sitran Ratkaisu 100 -palkinnot voittajille Vantaan Heurekassa. Presidenttti muistutti, että teknologia säilyy aina palvelijanamme, kunhan jaksamme arvostaa inhimillistä oppimista.

MTV Uutiset kysyi presidentti Sauli Niinistöltä, mitä hän henkilökohtaisesti ratkaisisi yhteiskunnassa rakentaakseen suomalaista tulevaisuutta.

–  Kyllä mä lähtisin liikkeelle siitä, että näillä asenteilla, joilla Suomi ja suomalaiset ovat menneet eteenpäin niin, että niitä edelleenkin arvostettaisiin, sitä oppimista ja opettamista ja myöskin vastuun kantamista.

Tarvitaan Niinistön mukaan myös paljon osaamista ja älykkyyttä, jotta esimerkiksi tekoälyä voidaan rakentaa.

– Ja toivon mukaan hallitaankin, Niinistö lisäsi hymyillen.

Presidentti ojensi illalla palkinnot Sitran Ratkaisu 100 -kilpailun voittajille. Voitto jaettiin kahden hankkeen kesken. HeadAi-hanke ja Positiivinen CV -hanke saavat kumpikin puoli miljoonaa euroa.

HeadAi on palvelu, joka kartoittaa tekoälyn avulla esimerkiksi yritysten tai kokonaisen maan osaamista muun muassa ministeriöiden tai ulkomaalaisten yritysten käyttöön.

Positiivinen CV on laaja-alaisen osaamisen digitaalinen ansioluettelo, johon lapsi tai nuori voi kirjata vahvuuksiaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme