Mainos
Mainos

Presidentti Niinistö Trumpin kutsusta MTV:n haastattelussa: Suomen tapa hoitaa asioita kiinnostaa

Presidentti Sauli Niinistö sanoo MTV Uutisten haastattelussa presidentti Donald Trumpin kutsun osoittavan, että Yhdysvaltoja kiinnostaa Suomen tapa hoitaa asioita.

Suomi on ollut aktiivinen esimerkiksi Itämeren lentoturvallisuuden parantamisessa.

– Se saattaa olla yksi mielenkiinnon kohde Yhdysvalloissa. Olin aika yllättynyt, kun Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi kuukausi sitten julkisesti, että vaikka sotilaallinen liikenne Itämerellä on määrältään kasvanut niin tavat ovat parantuneet. Ja hän esitti Suomelle kiitoksia, että olemme olleet aloitteellisia tässä, Niinistö sanoo.

– Jos jossakin päin maailmaa saavutetaan jotain myönteistä, niin ehkä se herättää mielenkiintoa, miten siinä on toimittu ja voisiko samaa mallia yrittää muuallakin, Niinistö pohtii.

Suomi on muutenkin kansainvälisen mielenkiinnon kohteena, sillä Niinistö tapaa lyhyessä ajassa neljän supervallan, Kiinan, Japanin, Venäjän ja seuraavaksi Yhdysvaltojen johtajat.

Runsas vuosi sitten Niinistö vieraili Valkoisessa talossa, kun presidentti Barack Obama tapasi Pohjoismaiden valtionpäämiehet.

Nyt kyseessä on kahdenvälinen tapaaminen, edellisestä on kulunut jo 15 vuotta.

– Sinne mennään tietysti asiallisella mielellä, asioita selvittämään niin paljon kuin on mahdollista ja myös hieman Suomi-promovointia maasta, joka ainoana maksoi velkansa, Niinistö hymähtää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme