Mainos
Mainos

”Presidentti Niinistölläkään ei ollut ulkopoliittista kokemusta” – ulkopolitiikan osaamisesta suomitaan asiantuntijan mukaan sattumanvaraisesti

On mielivaltaista, keiden presidenttiehdokkaiden kohdalla huomautellaan ulkopolitiikkaosaamisen puutteesta, huomauttaa viestintäasiantuntija.

Presidenttiehdokkaista ainakin Merja Kyllösen ja Laura Huhtasaaren yhteydessä puhutaan usein siitä, miten kummallakaan ehdokkaista ei ole aiempaa kokemusta ulkopolitiikasta. Tätä on pidetty ehdokkaiden huonona puolena, sillä presidentin päätehtävät koskevat ulkopolitiikkaa.

– Olemme valikoivia siitä, kuka kokemuksen puutteesta pannaan tikunnokkaan, huomauttaa viestintätoimisto Kravat Oy:n toimitusjohtaja Jan Erola.

– Mikä oli Sauli Niinistön ulkopoliittinen kokemus, kun hänet valittiin ensimmäiselle kaudelle? Hän oli vaan karismaattinen kaveri.

Niinistö oli toiminut Euroopan Demokraattisen Unionin puheenjohtajana neljän vuoden ajan, mutta ministerinsalkuista hän oli hoitanut kotimaan politiikkaan tiiviimmin liittyviä oikeusministerin ja valtiovarainministerin salkkua ja pääministerin sijaisuutta, kun hänet valittiin.

Erola toivoo, että vaaleihin saataisiin lisää intohimoa eikä asioista puhuttaisi niin ylätasolla. Hän arvelee, että ehdokkaat varmistelevat jo menestystä kuuden vuoden takaisissa presidentinvaaleissa ja se tekee vaaleista jopa elitistiset.

– Me päätämme ehdokkaastamme tunteiden emmekä rationaalisuuden pohjalta ja ehdokkaiden tulisi pystyä välittämään tunneside.

– Arvojohtajuus on asia, mistä puhumme ihan liian vähän.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme