Mainos
Mainos

Presidentti palkitsi äitejä Säätytalolla

Äitienpäivää on vietetty jälleen perinteiseen tapaan.

Juhlan kunniaksi tasavallan presidentti Tarja Halonen jakoi Suomen Valkoisen Ruusun ensimmäisen luokan mitalin 37 äidille Helsingin Säätytalolla.

Mitalit myönnettiin kunnianosoituksena lasten ja nuorten esimerkillisestä kasvattamisesta sekä perhe-elämän ja vanhemmuuden tukemisesta. Ajatuksena on, että mitaleja myönnetään mahdollisimman erilaisille äideille.

Tänä vuonna mitali annettiin esimerkiksi pastorille, kätilölle, maatilan emännälle, mainostoimittajalle ja taiteen tohtorille.

Lasten lukumäärä ei ole myöntämisen määräävä peruste. Tänä vuonna palkittavat äidit ovat huolehtineet vähimmillään kahdesta ja enimmillään 17:stä lapsesta. Moni palkittu äiti on lisäksi kasvattanut sijaislapsia.

Palkittavia äitejä voivat ehdottaa lääninhallituksille kunnat, seurakunnat, yhdistykset, muut yhteisöt sekä äitien omat lapset ja lastenlapset.

Ritarikuntien hallitus myönsi kunniamerkkejä äideille ensi kerran vuonna 1946.

(MTV3-STT)

Katso Helka Shecterin juttu (10.5.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme