Mainos
Mainos

Presidenttiehdokas Biaudet: Suomesta tullut rasistisempi maa

Suomesta on tullut aiempaa rasistisempi maa, arvioi RKP:n presidenttiehdokas Eva Biaudet.

- Rasistiset äänet saavat aika paljon tilaa yhteiskunnassamme ja on aika lopettaa se. On aika vastata ja sanoa, ettemme me suomalaiset ole suureksi osaksi rasisteja, niin kuin enemmistö ei olekaan. Emme voi sallia, että rasistiset äänenpainot pilaavat Suomen maineen ja tekevät Suomen vaikeaksi paikaksi elää niille, joihin rasismi kohdistuu, Biadet sanoi MTV3:n Huomenta Suomen presidenttitentissä.

Biaudet'n mukaan rasismi kohdistuu maahanmuuttajien lisäksi seksuaalivähemmistöihin sekä muihin vähemmistöihin.

- Se kohdistuu ihmisiin, jotka ovat vähän erilaisia. Joillain ihmisillä tuntuu olevan oikeus puhua kovaan ääneen, kuka ihminen on oikeanlainen suomalainen. He määrittelevät sen oman minuutensa perusteella. Eihän se niin ole. Jokainen on yhtä arvokas suomalainen.

Biaudet'n mukaan syrjintä ei lopu yhteen ryhmään, vaan se laajenee koskemaan useita ihmisryhmiä, kuten vammaisia tai lihavia. Kyse on ajatusmaailmasta, jossa osa ihmisistä asetetaan toisten yläpuolelle.

(MTV3)

Katso Rkp:n presidenttiehdokkaan Eva Biaudet'n haastattelu: (Huomenta Suomi 12.12.2011)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot