Mainos
Mainos

Presidenttiehdokas Soini puhkuu itsevarmuutta

Huomenta Suomen Torstaikabinetissa vieraillut perussuomalaisten puheenjohtaja ja presidenttiehdokas Timo Soini uskoo mahdollisuuksiinsa presidenttikisassa.Itsevarma Soini aikoo kiriä presidenttimittelössä ainakin toiselle kierrokselle.

– Lähtökohta on sinänsä hyvä. Jos kampanjan alussa ollaan kakkosen, niin siinä on yksi sija vielä varaa parantaa.

Soinin tapaan EU-kritiikillä presidenttitaistoon ratsastavan Paavo Väyrysen päihittämistä Soini kommentoi tyypilliseen tapaansa.

– En ole kilpalaulaja vaan presidenttiehdokas, Soini napauttaa.

Viime aikoina muun muassa SDP:n ehdokas Paavo Lipponen on arvostellut perussuomalaisten kansanedustajien kohua herättäneitä kommentteja ja arviointivirheitä. Soini ei kuitenkaan kanna huolta siitä, että perussuomalaisten töppäily ja sanomisten selvittely vahingoittaisi hänen omaa kampanjaansa.

– Jos lähtisin vanhojen puolueiden kelkkaan selittelemään, se olisi virhe. Mutta minäpä en lähde. Se, että Lipponen näin on tehnyt, on hänen valintansa, ja kertoo enemmän hänestä kuin minusta.

Itsevarma Soini ei usko vaalitaistelussa tulevan ylilyöntejä.

– Tukijoukot usein käyvät kuumempina kuin ehdokkaat, näin se on yleensä ollut.

Soini vakuuttaa olevansa valmis presidentin edustusrooliin, eikä hän pidä kansanomaista, populistin imagoaan rasitteena presidenttikisassa. Presidentinvaalin kaltaisessa henkilövaalissa Soini kokee pärjäävänsä.

– Suomen kansaa pitää koko ajan puolustaa, ja sen voi hyvin tehdä presidentin tehtävässä. Joka vaalissa jossa olen ollut mukana, olen halunnut tulla valituksi, ja viime aikoina olen tullutkin valituksi. Se on hyvissä käsissä kun sen on Suomen kansan käsissä.

Soini ei usko, että tappio presidentinvaalissa voisi vaikuttaa perussuomalaisten kannatukseen seuraavissa kunnallisvaaleissa. Hän on myös varma siitä, että hänellä on omiensa tuki takanaan.Kokoomuksen suurta suosiota Soini kummastelee.

– Onko se todellakin niin, että kokoomuslainen on pääministeri, ja seuraava EU-komissaari, kun vaihdetaan, on kokoomuslainen. Pitääkö vielä presidentinkin olla kokoomuslainen?

(MTV3)

Katso perussuomalaisten puheenjohtajan ja presidenttiehdokkaan Timo Soinin haastattelu Torstaikabinetissa: (Huomenta Suomi 20.10.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme