Mainos
Mainos

Presidenttiehdokkaat kalastavat ennakkoääniä kiertueillaan

Presidentinvaalien toisen kierroksen ennakkoäänestys on alkanut tänään. Molemmat presidenttiehdokkaat eli keskustan Esko Aho ja SDP:n Tarja Halonen kalastavat ääniä toistensa vankoilla tukialueilla eli Aho Uudellamaalla ja Halonen Etelä-Pohjanmaalla.

Pressat

Aho on päivän kuluessa pitänyt tilaisuuksia mm. Tammisaaressa ja Karjaalla. Aho seuraa illalla lisäksi raveja Espoossa Vermon raviradalla.

Halonen vierailee iltapäivällä Töysässä kauppakeskuksessa ja illalla vaalitilaisuudessa Vaasassa.

Mielipidemittauksissa ykköspaikkaa pitävä Halonen arvioi aamupäivällä, että mittausten perusteella suuri osa ihmisistä on jo päättänyt, ketä äänestää.

Hän uskoi, että ennakkoäänestys lähtee sen vuoksi vilkkaasti liikkeelle. Ennakkoäänestys päättyy ensi viikon tiistaina.

Kuusi vuotta sitten presidentinvaalien toisella kierroksella annettiin ennätykselliset 1,5 miljoonaa ääntä ennakkoon eli tuntuvasti enemmän kuin ensimmäisellä kierroksella.

Äänestyskoppeja postissa

Toisella kierroksella on käytössä ruskea vaalilippu, kun ensimmäisellä kierroksella numero kirjoitettiin valkoiselle paperille. Toiselle kierrokselle selvinneet ehdokkaat Aho ja Halonenkilpailevat samoilla numeroilla kuin ensimmäisellä kierroksella.

Varsinainen vaalipäivä on 6. helmikuuta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme