Mainos
Mainos

Presidenttiehdokkaat liputtavat inhimillisemmän työelämän puolesta

MTV3-kanavan Kaksintaistelussa ei tänään juurikaan saatu syntymään eroja presidenttiehdokkaiden näkemyksissä työelämän kehittämisessä tai työhön liittyvässä maahanmuutossa, kun sekä vihreiden Pekka Haaviston että kokoomuksen Sauli Niinistön lääke tuottavuuden kasvattamiseksi oli työelämän laadun kohentaminen.

Studiossa ehdokkaita tenttasivat toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää ja Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) toimitusjohtaja Mikko Pukkinen.

Ehdokkaat painottivat kummallekin vastaväittäjälle yksimielisesti, että ”töissä on oltava mukavaa ja että työnteon joustavuutta tulisi työpaikoilla lisätä”.

Niinistö vannoi lisäksi erityisesti teknisen kehityksen nimeen, Haaviston korostaessa koulutuksen merkitystä lisättäessä yritysten ja kansantalouden tuottavuutta.

Kysyttäessä työperäisen maahanmuuton tarpeellisuudesta suomalaisten eläköityessä ja ikäluokkien pienentyessä sekä Haavisto että Niinistö välttelivät suoraa kyllä tai ei -vastausta.

Sen sijaan he korostivat muun muassa nuorten syrjäytyneiden saamista töihin. Molemmat pitivät lisäksi tarpeellisena eläköitymisiän nostamista. Niinistö olisi valmis nostamaan suomalaisten eläköitymisikää myös lainsäädännön kautta. Haavisto puolestaan kannatti lisää pehmeitä kannustimia työelämässä pysymisen tueksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot