Mainos
Mainos

Presidenttiehdokkaat saivat numeronsa

Arvonnassa numerot jakautuivat seuraavasti: 2. Heidi Hautala, 3. Riitta Uosukainen, 4. Elisabeth Rehn, 5. Esko Aho, 6. Risto Kuisma, 7. Ilkka Hakalehto, 8. Tarja Halonen.

Ehdokkaiden numerot

Vaaleissa ei käytetä numero ykköstä. Tällä halutaan estää mahdolliset väärinkäsitykset. Toiselle kierrokselle selvinneillä on käytössään samat numerot kuin ensimmäisellä kierroksella. Tämä helpottaa vaalikampanjointia ja estää äänestäjien erehdyksiä.

Numerot arvottiin Helsingin vaalipiirilautakunnan kokouksessa oikeusministeriössä. Kokouksessa toimi laillisuusvalvojana oikeuskansleri Paavo Nikula. Koska tällä kertaa on mukana seitsemän ehdokasta, ei vaaleissa tarvita kaksinumeroisia lukuja. Sinänsä ehdokasnumerolla ei periaatteessa ole mitään merkitystä. Jos numerolla on merkitystä, niin silloin kyse on ennemminkin kampanjatoimistojen neuvokkuudesta käyttää sitä hyväkseen.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme